Napoleonskager med lemoncurd og blåbær
8. marts 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Denne version af Napoleonskage er nem at lave. Den smager vidunderligt og pynter gevaldigt på kaffebordet.
Ingredienser
Udstyr
En sprøjtepose
Sådan gør du
Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°. Del hver butterdejsplade i 4 stykker, så du har 16 stykker i alt.
Pisk ægget i en skål med en gaffel. Pensl butterdejsbundede med æg, og drys dem med sukker. Læg forsigtigt et stykke bagepapir over dem, og læg en bageplade på toppen.
Bag butterdejsbundene imellem de to bageplader i ovnen i 18-20 minutter. Tag den øverste bageplade af, og løft forsigtigt bagepapiret af. Bag dem i yderligere 1-2 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Afkøl bundene på en bagerist.
Pisk fløde til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend lemoncurd i flødeskummet med en dejskraber. Pres saften af citronen, så du har ca. 1 spsk. saft. Smag flødeskummet til med citronsaft.
Fyld flødeskummet i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe af flødeskum på de 8 butterdejsbunde, og lav plads til en række blåbær i midten af hver butterdejsbund. Skyl blåbær, og fordel dem på række imellem flødeskummet.
Drys de sidste 8 butterdejsbunde med flormelis, og læg dem på kagerne som låg. Servér straks.
Tip!
I denne opskrift bruges butterdej i plader fra frost, som er optøede, da det giver de mest ensartede bunde. Bruger du butterdej fra en rulle, bør du nedsætte bagetiden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk