Naked sommerlagkage med hindbærcreme og friske bær

27. juli 2023 af .

Foto: Betina Hastoft

Når en kage er ”naked” betyder det, at den er smurt op med kun et tyndt lag creme, så man stadig kan fornemme kagens forskellige lag.

Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20 cm. i diameter + kageplast

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vaniljesukker meget lyst og luftigt i en røremaskine eller i en skål med en elpisker – det tager mindst 10 minutter.
Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og salt i en anden skål, og sigt det i æggesnapsen. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber, til dejen er ensartet og uden små lommer af mel. Det er vigtigt at gøre det forsigtigt, så man bevarer luftigheden i dejen.
Tænd ovnen på 190°. Beklæd en springform med bagepapir i bunden, smør kanterne med lidt smør, og drys med sukker. Hæld dejen i formen, og bag bunden i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl bunden helt.
Befri lagkagebunden fra formen, når den er helt afkølet. Flæk herefter bunden i 3 lige tykke bunde med en savtakket kniv.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring bær og citronsaft i kog i en gryde, skru ned til middel varme, og småkog i ca. 5 minutter. Hæld bærmassen igennem en si, så bærsaften drypper fra – kassér de mosede bær.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme saft. Hak og smelt hvid chokolade. Opvarm fløde til kogepunktet i en gryde. Hæld den varme fløde i chokoladen ad to omgange, og rør i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver ensartet.
Rør til sidst den lune bærsaft i massen, til cremen er jævn og ensartet. Hæld bærcremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer (gerne til dagen efter).
Sæt lagkageplast fast langs indersiden af en springform. Læg en lagkagebund i bunden af formen. Tag den kolde bærcreme ud fra køl, og pisk den let op, men uden at piske for meget – den skiller nemt!
Fordel ⅓ af cremen oven på lagkagebunden, og glat det ud med en palet. Gentag med den næste lagkagebund og 1/3 af bærcremen. Læg den sidste lagkagebund øverst, og pres lagkagen let sammen, så lagene ligger jævnt. Sæt kagen på køl i 1 time. Sæt resten af bærcremen på køl imens.
Befri lagkagen fra formen, og anret den på et fad. Smør kagen op med resten af bærcremen, så der er et lag creme på toppen og kun et meget tyndt lag på siderne, så man stadig kan fornemme kagebundene igennem cremen. Lad kagen sætte sig på køl i mindst 1 time før servering. Pynt med friske bær lige før servering.

Tip!

Lagkagebundene kan bages dagen i forvejen og opbevares lufttæt indtil brug. Hindbærcremen kan også laves dagen i forvejen og opbevares på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar