Nachos med oksekød og guacamole

7. marts 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Mmmm, sprøde nachos med smeltet ost og guacamole er den ultimative fingermad, når du skal kræse om dig selv og dine venner – og så er det dejligt nemt og hurtigt at tilberede.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pil og hak rødløget. Rens peberfrugten, og skær den i tern. Steg kødet sammen med rødløg og peberfrugt i lidt olie på en pande i et par minutter.
Hak chokoladen groft, og lad det stege med på panden sammen med koriander, spidskommen, chilisauce og hakkede tomater. Lad det simre i 5 minutter.
Dræn og skyl bønnerne, hæld dem på panden, og lad retten koge op. Smag til med salt og peber.
Fordel tortillachips på en bageplade beklædt med bagepapir, og varm dem i ovnen i 5 minutter.
Rens chilien, og skær den i skiver. Skyl og hak tomaterne. Drys halvdelen af osten over de varme tortillachips, og hæld det krydrede oksekød over.
Fordel resten af osten, chili, hakkede tomater og koriander ovenpå.
Pres saften af limefrugten. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud.
Mos det let i en skål, og smag til med limesaft, salt og peber.
Servér de varme nachos med guacamole og cremefraiche.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til hjemmelavede nachos

Nachos er egentlig en rigtig simpel ret, du kan lave udelukkende af tortillachips og revet ost. Men du kan også tilføje mange andre lækre sager samt servere retten med skønne dips.

Nachos med fyld

I opskriften her laves nachosene med hakket oksekød, og det smager herligt. På den måde bliver retten mere fyldig og kan snildt serveres som aftensmad, hvis den står på ekstra selvforkælelse.

Du kan også skifte oksekødet ud med kylling. Skær 2-3 kyllingebrystfileter ud i mindre stykker, og steg dem på panden på samme måde som oksekødet. Krydderierne går også godt til kyllingen, så dem behøver du ikke at skifte ud.

Dips til nachos

Den klassiske guacamole består af most avocado blandet med hvidløg, salt og peber, og den er et sikkert hit til dine nachos. Skal den være ekstra fyldig, kan du også tilsætte lidt hakkede rødløg, tomater og citronsaft. 

Vil du servere flere dips til dine nachos, er denne klassiske tomatsalsa et rigtig godt bud. Den består af hakkede tomater, chili, løg og lækre krydderier, der giver en god smag til salsaen. 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar