Nachos med krydret svinekød
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Sprøde nachos med krydret svinekød er mexicansk fingermad, når det er bedst.
Bemærk
Trækketid, rødløg: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløg, og skær dem i tynde skiver.
Bland dem med hvidvinseddike og flagesalt i en skål, så løgene er helt dækkede, og lad det trække på køl i mindst 30 minutter, gerne længere.
Skær chorizo i bittesmå tern. Steg hakket svinekød og chorizo i olie i en gryde i 2-3 minutter, til det er brunet. Krydr med spidskommen, koriander, oregano, salt og peber, og steg i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt hakkede tomater, bring retten i kog, og lad det småkoge under låg i 10 minutter.
Åbn dåsen med kidneybønner, hæld væden fra, og skyl bønnerne i koldt vand. Rør bønner og chokolade i det krydrede svinekød, og varm retten igennem i 5 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Hæld tortillachips i et ovnfast fad, og lun dem i ovnen i 5-8 minutter.
Fordel de lune tortillachips i skåle eller engangsbakker. Top hver anretning med krydret svinekød, råmarinerede rødløg, basilikumblade og cremefraiche. Servér straks.
Tip!
Hvis du på et tidspunkt har en rest chili con carne tilovers, kan du gemme den til dagen efter og bruge den til denne mexicanske ret med nachos i stedet for at lave krydret svinekød med bønner og chorizo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk