Myslibarer med bananer og peanutbutter
30. oktober 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Peter Kam
De små myslibarer kan sagtens holde sig i en uges tid - hvis du da ikke har spist dem inden da.
Bemærk
Bagetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Overhæld chiafrø med koldt vand, og lad dem trække i 10 minutter.
Rist mandler 5-7 minutter på en varm, tør pande, til de begynder at dufte. Vend mandlerne af panden, og rist kokosmel på panden i et par minutter. Hak mandlerne groft.
Tænd ovnen på 120° varmluft.
Opvarm peanutbutter, agavesirup og kanel i en lille kasserolle ved svag varme. Rør jævnligt, og tag gryden af varmen, når massen er flydende og sammenhængende.
Mos bananerne med en gaffel, og rør dem i sammen med udblødte chiafrø, kokosmel, halvdelen af mandlerne og havregryn.
Tryk massen ud, så den er ca. 1,5 cm høj, for eksempel i en form på 20 x 20 cm. Du kan også bare gøre det på et stykke bagepapir, men så flyder den en lille smule ud under bagning. Drys resten af mandlerne i overfladen, og tryk dem fast med hænderne. Bag ”kagen” i 45 minutter, og lad den køle af.
Smelt chokoladen over vandbad, og dryp den over, inden du skærer massen ud i bar-størrelser. Opbevar myslibarerne i køleskabet i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk