Muslingesalat med mayo og sprødt brød

Har du prøvet en salat med muslinger? Det smager skønt og kan helt sikkert også serveres som hovedret til dine gæster.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl muslingerne, og tjek, at alle er intakte og levende. Pil hvidløg og skalotteløg, og hak dem fint sammen med timian.
Sautér hvidløg, skalotteløg og timian i lidt olivenolie i 1 minut, uden det tager farve.
Hæld muslingerne i gryden, tilsæt hvidvinen, og damp muslingerne under låg i 2-3 minutter, til de alle har åbnet sig. Kassér dem, der ikke er åbne.
Tag muslingerne op af gryden, og pil dem ud af skallen. Kog væden i gryden ind til det halve.
Blend væden sammen med sennep, eddike og æggeblomme til en tæt, homogen dressing.
Tilsæt olie lidt ad gangen, indtil konsistensen er som en mayonnaise. Smag til med friskkværnet peber og evt. lidt salt.
Skær brødet i skiver, og dryp med olivenolie. Grill brødet på begge sider, så det bliver gyldent og sprødt.
Del spidskålen i mindre stykker, skyl dem og de blandede salater i koldt vand, og lad dem dryppe grundigt af.
Vend spidskålen og salaterne med muslingerne og muslingemayoen, og anret dem med kørvel på toppen. Servér med de sprøde brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. juni 2019 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar