Muslingesalat med linser og fennikel

23. august 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Der er masser at gumle på i denne linsesalat, som ud over lynstegte gulerødder og fennikel indeholder friskdampede blåmuslinger. I en snæver vending kan du dog sagtens bruge muslinger fra dåse, så er salaten klar på under en halv time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og rens blåmuslingerne. Kassér de muslinger, som er gået i stykker, og de, der ikke lukker sig, når du klemmer lidt sammen på den eller banker den forsigtigt mod køkkenbordet.
Sautér finthakket løg og presset hvidløg et par minutter i olivenolie i en gryde. Vend æbletern i.
Bland hvidvin, vand og cremefraiche, og hæld det i gryden sammen med muslinger. Damp muslingerne under låg i ca. 5 minutter, til de åbner sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig efter tilberedning.
Løft muslingerne op af gryden med en hulske, og pil dem ud af skallen.
Hæld bouillon og linser i gryden. Læg låg på, og lad det simre i 20-25 minutter, til al væsken er absorberet.
Skær gulerødder og fennikel i tynde stave, og lynsteg dem i lidt olivenolie.
Vend grøntsagerne og grofthakket persille med linseblandingen, tilsæt muslinger, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Servér salaten med friske mynteblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar