Muslinger med ingefærøl, løg og nye gulerødder
10. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Muslingerne bliver dampet i ingefærøl, der giver saucen en sødlig, krydret smag. Du kan sagtens erstatte ingefærøl med hvidvin, hvis du foretrækker det.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg muslingerne i en stor skål med koldt vand. Hæld vandet fra, og kassér de muslinger, der er i stykker, eller som ikke vil lukke sig, når du banker dem mod bordpladen. Skrub muslingerne enkeltvis under rindende vand, og fjern den sorte dusk, de har siddet fast ved. Dup muslingerne tørre i et viskestykke.
Pil og halvér hvidløg. Rist muslingerne i olie i en stor gryde sammen med hvidløg og timian.
Skrub gulerødderne, og skær dem i strimler. Pil løgene, og skær dem i skiver.
Læg gulerødder og løg i gryden, og tilsæt ingefærøl og bouillon. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i 2-3 minutter, til de åbner sig.
Tag muslingerne op med en hulske (kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen),og fordel dem i portionsskåle. Hæld lidt af lagen og grøntsagerne ved. Pynt med skovsyre.
Servér muslingerne med godt brød, og stil olie, salt og peber frem på bordet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk