Muslinger i thaikarry

26. oktober 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Dåsemad kan sagtens resultere i et delikat måltid! Et pragteksemplar er denne lækre gryde med muslinger i spicy kokosmælk, der sender smagsløgene mod Thailands hvide kyster.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl muslingerne, og tjek, at alle er lukkede og hele. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Snit chilien fint, fjern kernerne, og hak skalotteløget.
Rist karrypastaen i lidt af den faste kokosmælk i en tykbundet gryde i ca. 1 minut, og tilsæt chili og skalotteløg. Steg yderligere et par minutter, og tilsæt resten af kokosmælken, limesaft og hvidvin, og bring massen i kog.
Tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Lad retten simre 4 minutter under låg, og kassér herefter de muslinger, som ikke har åbnet sig. Tilsæt bambusskud og vandkastanjer, og kog op.
Smag til med fiskesauce, og servér straks i dybe tallerkener drysset med thaibasilikum og med godt brød til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar