Muslinger i thaikarry
26. oktober 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Dåsemad kan sagtens resultere i et delikat måltid! Et pragteksemplar er denne lækre gryde med muslinger i spicy kokosmælk, der sender smagsløgene mod Thailands hvide kyster.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne, og tjek, at alle er lukkede og hele. Kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Snit chilien fint, fjern kernerne, og hak skalotteløget.
Rist karrypastaen i lidt af den faste kokosmælk i en tykbundet gryde i ca. 1 minut, og tilsæt chili og skalotteløg. Steg yderligere et par minutter, og tilsæt resten af kokosmælken, limesaft og hvidvin, og bring massen i kog.
Tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden. Lad retten simre 4 minutter under låg, og kassér herefter de muslinger, som ikke har åbnet sig. Tilsæt bambusskud og vandkastanjer, og kog op.
Smag til med fiskesauce, og servér straks i dybe tallerkener drysset med thaibasilikum og med godt brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk