Muslinger i hvidvin med kål og timian
1. juni 2018
af
Rune Toft.
Foto: Line Falck
Hjertemuslinger i en dejlig hvidvinssauce med savojkål og frisk timian. En anderledes variant af den klassiske muslingesuppe.
Bemærk
Tjek altid, om muslingerne er helt friske, inden de tilberedes. Når du banker muslingerne let mod bordkanten, skal de lukke sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Kassér muslinger, der er gået i stykker eller ikke lukker sig. Skyl muslingerne i koldt vand.
Pil og hak løg og hvidløg. Hak timian fint. Skyl og rens porren, og skær den i skiver.
Skyl og rens kålen, og skær den i 8 både. Lad stokken blive siddende, så kålbladene ikke går fra hinanden.
Steg kålen i smør i en wok eller på en pande, og tilsæt løg, timian, porre, muslinger og hvidvin. Krydr med salt og peber, og kog under låg i 3-4 minutter.
Tilsæt fløden, og lad det koge uden låg, til alle muslinger har åbnet sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Smag til med friskpresset citronsaft.
Skyl og hak purløg, nip løvstikken, og drys purløg og løvstikke over muslingerne.
Tip!
Tilsæt skiver af kogte kartofler i fløden, hvis du ønsker en mere fyldig ret.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk