Muslinger i flødesauce med gulerod og fennikel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Der er næsten altid muslinger på menukortet på de franske bistroer – måske har du selv været der engang?
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl muslingerne grundigt i koldt vand. Kassér de muslinger, som ikke er lukkede, eller som ikke lukker sig ved et let bank mod bordpladen.
Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødder, rens fennikel, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, grøntsager og timian i lidt olie i en stor gryde i 2-3 minutter. Tilsæt hvidvin, og kog i 2 minutter.
Hæld muslingerne i gryden, og læg straks låg på. Damp muslingerne i ca. 5 minutter, til de åbner sig. Kassér muslinger, som ikke har åbnet sig nu. Læg muslingerne over i en serveringsskål.
Hæld fløde i gryden, og kog, til saucen tykner let. Krydr med salt og peber. Skyl og hak persillen, og drys ⅓ af den i gryden.
Hæld saucen ud over muslingerne i skålen, og drys med resten af den hakkede persille. Servér med brød og citron skåret i både.
Tip!
Muslinger er lukkede, når de er friske. Hvis en musling er åben, kan du banke den let mod køkkenvasken. Hvis den stadig ikke lukker sig, skal den kasseres. Under tilberedningen åbner alle muslingerne sig – de få, der evt. ikke åbner sig, skal kasseres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk