Muffins med squash og gulerod

Hvis man ikke ved, at der er squash og gulerod i de små muffins, kan man faktisk ikke smage det. Grøntsagerne giver kagerne en saftig og svampet konsistens, og den tykke vaniljecreme på toppen er prikken over i'et.

Ingredienser

Udstyr

en fast muffinform med 12 huller (af metal eller silikone)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pisk brun farin og olie godt sammen med en elpisker. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk godt, til du har en lys, cremet masse
Riv gulerod og squash på den fine side af rivejernet, mos bananen med en gaffel, og bland alle 3 ingredienser i æggemassen.
Sigt hvedemel, bagepulver, salt, natron, ingefær, nelliker og kanel sammen, og vend det i dejen.
Fordel dejen i en smurt fast muffinform. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter. Lad kagerne køle let af på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen, til det bliver en regelmæssig, tyktflydende masse.
Kom en skefuld topping på hver af kagerne, og servér.

Tip!

Brug den tykke, græske yoghurt 10% til cremen for at undgå, at cremen bliver for flydende.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. oktober 2019 af .

Foto: Lars Ranek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar