Muffins med rabarberkompot og mascarponecreme

8. maj 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Små lækre muffins bagt med marcipan og hvid chokolade, fyldt med rabarberkompot og toppet med den blødeste mascarponecreme.

Ingredienser

Udstyr

12 muffinforme
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185° varmluft. Riv marcipan groft på et rivejern. Rør smør, sukker og marcipan sammen til en cremet masse i en skål. Rør æg i et ad gangen, og rør dejen let og luftig. Rør vaniljesukker og fløde i. Bland mel og bagepulver i en anden skål, og sigt det i dejen. Vend det godt rundt.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Vend den smeltede chokolade i dejen, og fordel dejen i muffinformene. Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Skyl rabarber, og skær dem i små stykker. Bring rabarber, vaniljestang og sukker langsomt i kog i en gryde, og lad det simre, til rabarberne er godt møre.
Lav et lille hul i midten af hver muffin med et kuglejern eller en skarp kniv, og fyld rabarberkompot i med enten en ske eller sprøjtepose.
Pisk mascarpone og fløde sammen til en luftig creme i en skål med en elpisker. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Sigt flormelis og vaniljekorn i mascarponeblandingen, og rør det godt sammen.
Fyld mascarponecremen i en sprøjtepose med stjernetylle, og fordel den på toppen af hver muffin. Riv chokoladen i spåner f.eks. med en kartoffelskræller. Pynt dine muffins med chokoladespåner på toppen af mascarponecremen lige før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar