Muffins med pistacie
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De små lækre muffins får en tydelig smag af pistacienødder og mandler. Servér med en lækker chokoladeis, og så har du en formidabel dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Muffinforme af silikone skal smøres med lidt smør.
Smelt smør i en gryde ved svag varme, og lad det køle en smule af.
Kom pistacienødder og flormelis i en blender eller minihakker, og hak det til fint mel. Hæld det over i en skål, og bland det med mandelmel og hvedemel.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og vend dem forsigtigt i melblandingen sammen med det smeltede smør.
Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen i 20 minutter. Tjek med en gaffel eller strikkepind, at kagerne er gennembagte.
Lad kagerne afkøle en smule, og servér dem lune sammen med en kugle chokoladeis toppet med hakkede pistacienødder.
Tip!
Du kan også sagtens lave din egen mandelmel. Skold og smut 100 g mandler, og hak dem til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk