Muffins med gin-lime-glasur
25. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
Limeskal og -saft giver kagerne en dejlig frisk smag, og glasuren får et strejf af gin.
Ingredienser
Udstyr
8 muffinforme af papir
En fast muffinform af metal eller silikone med 8 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og sæt 8 muffinforme af papir klar i en fast muffinform.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, og tilsæt mælk.
Riv limeskallen fint, og pres saften. Hak hvid chokolade groft. Vend limeskal, limesaft og chokolade i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.
Rør flormelis, limesaft og gin sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de friskbagte muffins, og pynt med lidt fintrevet limeskal. <br />
Tip!
Opskriften giver 8 store muffins. Alternativt kan du vælge at bage 16 minimuffins, som så kun skal bages i ovnen i 12-15 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk