Muffins med gin-lime-glasur
Limeskal og -saft giver kagerne en dejlig frisk smag, og glasuren får et strejf af gin.

0-30 min.
(0)
25. juli 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Helena Priem
Ingredienser
stk.
Muffins med lime
- blødt smør
- 85 g
- sukker
- 125 g
- vaniljesukker
- 2 tsk.
- æg
- 2
- hvedemel
- 175 g
- bagepulver
- 1½ tsk.
- salt
- 1 knsp.
- sødmælk
- 1½ dl
- usprøjtet limefrugter
- 1
- hvid chokolade
- 50 g
Gin-lime-glasur
- flormelis
- 200 g
- limesaft
- 4 spsk.
- gin
- 1 spsk.
- usprøjtet limefrugter (til pynt)
- 1
Udstyr
- 8 muffinforme af papir
- En fast muffinform af metal eller silikone med 8 huller
Sådan gør du
Muffins med lime
Tænd ovnen på 175°, og sæt 8 muffinforme af papir klar i en fast muffinform.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, og tilsæt mælk.
Riv limeskallen fint, og pres saften. Hak hvid chokolade groft. Vend limeskal, limesaft og chokolade i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.
Gin-lime-glasur
Rør flormelis, limesaft og gin sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de friskbagte muffins, og pynt med lidt fintrevet limeskal.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner