Muffins med gin-lime-glasur

Limeskal og -saft giver kagerne en dejlig frisk smag, og glasuren får et strejf af gin.

Muffins med gin-lime-glasur
0-30 min.

(0)

25. juli 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Helena Priem

Ingredienser

stk.

Muffins med lime

blødt smør
85 g
sukker
125 g
vaniljesukker
2 tsk.
æg
2
hvedemel
175 g
bagepulver
1½ tsk.
salt
1 knsp.
sødmælk
1½ dl
usprøjtet limefrugter
1
hvid chokolade
50 g

Gin-lime-glasur

flormelis
200 g
limesaft
4 spsk.
gin
1 spsk.
usprøjtet limefrugter (til pynt)
1

Udstyr

  • 8 muffinforme af papir
  • En fast muffinform af metal eller silikone med 8 huller

Sådan gør du

Muffins med lime

Tænd ovnen på 175°, og sæt 8 muffinforme af papir klar i en fast muffinform.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker. Pisk 1 æg i ad gangen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Vend dejen sammen, og tilsæt mælk.
Riv limeskallen fint, og pres saften. Hak hvid chokolade groft. Vend limeskal, limesaft og chokolade i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i muffinformene, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist.

Gin-lime-glasur

Rør flormelis, limesaft og gin sammen til en tyk glasur. Smør glasuren på de friskbagte muffins, og pynt med lidt fintrevet limeskal.  

Tip!

Opskriften giver 8 store muffins. Alternativt kan du vælge at bage 16 minimuffins, som så kun skal bages i ovnen i 12-15 minutter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'