Muffins med cookie dough og kaffesmørcreme
31. marts 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Er du til det ekstra søde og overdådige, vil du elske at sætte tænderne i disse muffins, som er fyldt med rå cookie dough og en dekorativ top af kaffesmørcreme.
Ingredienser
Udstyr
12 muffinforme af papir
1 fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og sæt papirforme i en fast muffinform. Pisk æg, kærnemælk og olie sammen i en skål med en elpisker. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt, og sigt det i dejen. Rør kaffe i dejen, til den er jævn og ensartet.
Fordel dejen i formene, og bag de 12 muffins i ovnen i 25-30 minutter, til de er netop gennembagte. Afkøl dem på en rist.
Pisk smør, brun farin og rørsukker cremet med en elpisker i en skål. Tilsæt mælk, og pisk igen. Rør hvedemel og salt i dejen, til den er ensartet. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Skær et dybt hul i hver muffin, men uden at skære helt igennem bunden. Skrab fyldet ud med en teske. Fyld forsigtigt rå cookie dough ned i hvert hul.
Pisk smørret lyst i en skål med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen under piskning. Tilsæt afkølet kaffe, og pisk videre, indtil smørcremen er luftig.
Hæld kaffesmørcremen i en sprøjtepose med en stjernetylle, og sprøjt den ud i høje toppe på de fyldte muffins. Servér straks eller sæt på køl indtil servering.
Tip!
Indmaden fra de 12 udhulede muffins kan du gemme i fryseren og bruge til at lave romkugler med en anden dag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk