Muffins med æble, chokolade og tørrede abrikoser
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Disse nemme muffins er fyldt med gode sager som æble, chokolade og abrikoser, der alt sammen giver en dejlig krydret smag.
Ingredienser
Udstyr
18 små muffinforme af papir
en fast muffinform til at placere papirformene i
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190º. Pisk æg og sukker let sammen med en elpisker. Smelt smørret ved svag varme, og rør det i æggemassen.
Riv skallen af appelsinen fint på et rivejern. Hak chokoladen og de tørrede abrikoser fint.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Vend forsigtigt hvedemel, bagepulver, vaniljekorn, appelsinskal og chokolade i dejen med en dejskraber uden at røre for meget i dejen.
Placér muffinforme af papir i en fast muffinform med mange huller, og fordel dejen i papirformene.
Skyl æblet, og skær det i små tern, som du fordeler oven på kagerne. Bland kanel og sukker sammen, og drys det over kagerne i et jævnt lag.
Bag kagerne i den forvarmede ovn i ca. 12 minutter, til de er flot gyldne. Tjek med et tyndt grillspyd el.lign., at de er gennembagte – der må ikke hænge våd dej ved, når du stikker spydet ind i centrum af en kage og trækker det ud igen.
Riv skallen af citronen fint på et rivejern. Rør cremefraiche, flormelis og citronskal sammen med kornene fra det lille stykke vaniljestang. Stil vaniljecremen i køleskabet, så den er helt kold, når du serverer den til de lune muffins.
Tip!
Kagerne smager allerbedst, når de er helt nybagte og lune, men kan også sagtens spises dagen efter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk