Mozartrulle med knuste julestokke
30. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lynhurtig og lækker konfekt til mange, der også kan pakkes fint ind og gives som værtindegave.
Ingredienser
Sådan gør du
Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en firkant på 25 x 12 cm.
Skær nougaten i stænger, og fordel dem på midten af marcipanen. Tryk hasselnødderne let ned i nougaten. Rul marcipanen sammen omkring fyldet til en lang rulle, og læg den på køl.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Knus julestokkene til krummer (brug f.eks. en morter, eller hæld stokkene i en madplasticpose, og bank dem med en kagerulle).
Tag marcipanrullen ud fra køl, og pensl smeltet chokolade på rullens overside. Vend rullen, når chokoladen er størknet, og pensl derefter smeltet chokolade på rullens underside. Pensl til slut et ekstra lag chokolade på rullens overside, og drys straks med knuste julestokke.
Sæt marcipanrullen på køl, til chokoladen er helt størknet. Servér marcipanrullen i tykke skiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk