Moussekage med chokoladebund og juleslik
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lækker chokoladekage med frisk kirsebærmousse toppet med kirsebærgelé. Tøm slikskålen for knas og godter, og brug dem som overdådig pynt på denne festlige kage.
Bemærk
Afkøling: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 18 cm i diameter
lagkageplast
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bunden af springformen. Hak chokoladen groft, og smelt den i en gryde ved lav varme sammen med smørret. Tag gryden af varmen, og lad chokoladesmørret afkøle let.
Rør chokoladesmør og sukker sammen i en skål. Tilsæt derefter 1 æg ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Rør salt i. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter. Lad den køle af i formen, men placér formen på en rist, så den slipper varmen bedre.
Skær kagen fri, og rengør formen. Sæt lagkageplast fast langs kanten af formen, og læg chokoladebunden tilbage i formen. Knus pebermyntestokkene til grove krummer, og drys dem oven på chokoladebunden. Sæt kagen på køl, mens du laver kirsebærmousse.
Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter. Varm kirsebærlage, sukker og citronsaft op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden af varmen.
Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme lage. Hæld blandingen over i en skål, og sæt den i køleskabet l i 10 minutter. Pisk fløden til flødeskum med en elpisker. Rør skyr i med en ske.
Vend den let afkølede kirsebærlage i fløden med en ske, så du får en jævn og sart lyserød creme. Fordel kirsebærmoussen oven på chokoladebunden i formen, og sæt kagen på køl i mindst 6 timer, gerne natten over.
Læg husblas i blød i koldt vand i en skål i 10 minutter. Pres saften af appelsinen. Varm appelsinsaft og kirsebærlage op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme kirsebærlage.
Afkøl lagen i ca. 10 minutter, så den stadig er flydende, men ikke alt for varm. Hæld geléen over kirsebærmoussen i en tynd stråle, så den fordeler sig jævnt. Sæt kagen tilbage i køleskabet, til geléen har sat sig.
Fjern form og lagkageplast fra kagen. Sæt kagen på et serveringsfad, og pynt den rundhåndet med blandet slik.
Tip!
Når du har brugt kirsebærlagen fra glasset, kan du bruge selve kirsebærrene som tilbehør til en kage eller dessert eller som topping på din morgenyoghurt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk