Mousse med passionsfrugt og marengs
2. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Du har måske prøvet chokolademousse, men hvad med en passionsfrugtmousse? Den smager sødt og syrligt på en gang, og med brændt marengs på toppen har du en ekstra festlig dessert!
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med rund tylle
en lille gasbrænder
Sådan gør du
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Del æggene i blommer og hvider. Brug en elpisker, og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse. Skær halvdelen af passionsfrugterne i halve, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet med en stavblender eller i en minihakker, og pres det igennem en sigte. Vend den sigtede passionsfrugtsaft i æggemassen.
Bring citronsaft i kog i en gryde, og tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme citronsaft. Pisk blandingen i æggemassen.
Pisk fløden til skum, og vend det i ægge-citron-massen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i.
Skær de resterende passionsfrugter over, og skrab frugtkødet ud i serveringsglas. Hæld moussen over, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer.
Pisk æggehviderne stive, og pisk sukker i lidt ad gangen, til det er opløst, og marengsmassen er helt stiv.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor marengstop ud på hver mousse. Brænd overfladen let med en lille gasbrænder. Pynt med blomster.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk