Mousse af varmrøget laks med agurkecreme

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Rør en nem mousse af varmrøget laks, som sagtens kan holde sig på køl i et par dage.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern skind og ben fra laksen. Bryd laksen i mindre stykker, og læg dem i en skål. Tilsæt cremefraiche, og mos laksen ud i cremefraichen.
Pil løget, og hak det fint. Rør halvdelen af løget i laksemoussen.
Riv skallen og pres citronen. Smag moussen til med fintrevet citronskal, citronsaft, peber og evt. salt. Justér evt. konsistensen med lidt vand, særligt hvis du har brugt skyr.
Skyl og flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær agurken i små tern. Hak løvstikke groft. Rør cremefraiche eller skyr sammen med løvstikke og agurk, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør spinat. Fordel spinaten på tallerkener. Læg en stor portion laksemousse på midten af hver portion.
Drys med hakket løg, og fordel små skefulde agurkecreme rundt om på spinaten. Servér med brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar