Moussaka med stegte tomater
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Her lægges krydret hakket kød sammen med stegte grøntsager. Ostesaucen, som skal på toppen, er rørt med æg for at gøre saucen fastere, når den bages.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Pensl med olie, og steg dem på en pande i 2 minutter på hver side. Tag dem af, og drys med salt og peber.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits kød, løg og hvidløg i lidt olie. Hæld vinen over, og kog det næsten væk.
Krydr med salt, peber og oregano, og tilsæt flåede tomater. Lad det simre uden låg i 20-30 minutter.
Smør et ovnfast fad, og læg aubergineskiverne i bunden. Fordel kødsaucen ovenpå, og drys med revet mozzarella. Læg squashskiver øverst.
Rør mornaysauce og æg sammen, og hæld det over retten i fadet. Prik med en gaffel, så saucen trænger lidt ned. Bag moussakaen i en 200° varm ovn i 35-45 minutter, til saucen er let stivnet. Drys med parmesan efter ca. 20 minutter. Lad gerne moussakaen hvile i 20 minutter, inden den spises.
Steg cherrytomater på stilk på en meget varm pande i lidt olie. Servér som tilbehør til moussakaen med salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet mornaysauce
Powered by Froala Editor