Moussaka med kartoffelmos, squash og aubergine

25. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den græske klassiker består af et fad med lag af kartofler, kødsauce, grønt og masser af sauce! I denne udgave består kartoffellaget af mos, der gør retten ekstra snasket og lækker.

Ingredienser

Udstyr

1 bradepande, 35 x 25 cm

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i ca. 20 minutter uden salt. Mos kartoflerne med et piskeris, tilsæt smør, mælk, fintrevet muskatnød, salt og peber, og pisk til ensartet og cremet konsistens.
Pil og hak løg og hvidløg fint, og svits det i olie i et par minutter på en stor pande, uden at det tager farve. Tilsæt kødet, og brun det godt. Tilsæt hvidvin, tomatpuré, hakkede tomater, oregano og laurbærblade, og lad det simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl squash og aubergine, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Grill dem i lidt olie på en grillpande i 3-4 minutter på hver side.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt melet. Varm det godt igennem, uden at det tager farve. Tilsæt mælken ad to omgange, og pisk sammen med et piskeris.
Lad saucen simre i 5-10 minutter, til den tykner. Smag til med fintrevet muskatnød, salt og peber.
Tænd ovnen på 180°. Læg kartoffelmosen i bunden af en smurt bradepande. Hæld kødsaucen over, læg grillede skiver af squash og aubergine over, og slut af med bechamelsaucen.
Bag musakaen i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft, til overfladen er gylden. Servér evt. musakaen med en blandet grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar