Moussaka med kartoffel og squash

Nyd alle lagene af kødsauce, squash, kartoffel og smeltet ost i én mundfuld – det er den rene comfortfood.

Moussaka med kartoffel og squash
31-60 min.

(2)

25. september 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Kødsauce og grøntsager

hakket oksekød
300 g
hvidløg
2 fed
løg
1
lidt olivenolie til stegning
salt og peber
tørret oregano
1 tsk.
kanelstænger
1
hakkede tomater
1 dåser
squash
1
store bagekartofler
2
Evt. blandet grøn salat til servering

Ostesauce

hvedemel
1 spsk.
mælk
1½ dl
æg
1
revet muskatnødder
revet emmentaler
50 g
salt og peber

Sådan gør du

Kødsauce og grøntsager

Tag kødet ud af køleskabet. Pil hvidløg og løg, og hak begge dele. Brun kødet i olie, hvidløg og løg på en pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt oregano, kanelstang og hakkede tomater, og lad kødsaucen simre i 10 minutter. Fjern kanelstangen, og smag til.
Skyl og skær squashen i skiver på langs. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og læg dem i en skål med iskoldt vand.

Ostesauce

Pisk mel, mælk og æg sammen i en skål, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Tilsæt revet ost.

Samling og servering

Tænd ovnen på 175°. Afdryp kartoffelskiverne. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et jævnt lag i bunden af et stort ovnfast fad. Hæld halvdelen af kødsaucen over kartoffelskiverne, og dæk overfladen med alle squashskiverne. Hæld resten af kødsaucen over, og dæk med resten af kartoffelskiverne.
Hæld ostesaucen over det sidste lag kartoffelskiver, og bag moussakaen i ovnen i 45 minutter. Server evt. med grøn salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'