Moussaka med kartoffel og squash
Nyd alle lagene af kødsauce, squash, kartoffel og smeltet ost i én mundfuld – det er den rene comfortfood.

31-60 min.
(2)
25. september 2023 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Kødsauce og grøntsager
- hakket oksekød
- 300 g
- hvidløg
- 2 fed
- løg
- 1
- lidt olivenolie til stegning
- salt og peber
- tørret oregano
- 1 tsk.
- kanelstænger
- 1
- hakkede tomater
- 1 dåser
- squash
- 1
- store bagekartofler
- 2
- Evt. blandet grøn salat til servering
Ostesauce
- hvedemel
- 1 spsk.
- mælk
- 1½ dl
- æg
- 1
- revet muskatnødder
- revet emmentaler
- 50 g
- salt og peber
Sådan gør du
Kødsauce og grøntsager
Tag kødet ud af køleskabet. Pil hvidløg og løg, og hak begge dele. Brun kødet i olie, hvidløg og løg på en pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt oregano, kanelstang og hakkede tomater, og lad kødsaucen simre i 10 minutter. Fjern kanelstangen, og smag til.
Skyl og skær squashen i skiver på langs. Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver, og læg dem i en skål med iskoldt vand.
Ostesauce
Pisk mel, mælk og æg sammen i en skål, og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Tilsæt revet ost.
Samling og servering
Tænd ovnen på 175°. Afdryp kartoffelskiverne. Læg halvdelen af kartoffelskiverne i et jævnt lag i bunden af et stort ovnfast fad. Hæld halvdelen af kødsaucen over kartoffelskiverne, og dæk overfladen med alle squashskiverne. Hæld resten af kødsaucen over, og dæk med resten af kartoffelskiverne.
Hæld ostesaucen over det sidste lag kartoffelskiver, og bag moussakaen i ovnen i 45 minutter. Server evt. med grøn salat.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner