Moussaka med hakket oksekød og aubergine

17. august 2018 af .

Foto: Line Falck

Moussaka er Mellemøstens svar på lasagne, og retten laves traditionelt med lammekød og aubergine. Her er lammekødet udskiftet med oksekød.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun kødet i halvdelen af olien. Tag kødet af panden, og tør panden af. Sæt kødet til side.
Pil løg og hvidløg. Hak begge dele fint. Varm resten af olien op på panden. Steg oregano og spidskommen sammen med løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt det brunede kød, rødvin og tomatpuré, og lad det koge ind i 2-3 minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt hakkede tomater. Lad kødsaucen simre i 30 minutter uden låg.
Skyl auberginerne, og skær dem i skiver på langs. Krydr med salt og peber. Steg skiverne ad flere omgange i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side ved høj varme, til de får farve. Læg dem til side.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel, og rør, til det bliver en smørbolle. Hæld mælk på lidt efter lidt under omrøring, til saucen er tyk og cremet. Tag gryden af varmen, og rør parmesan i. Krydr med salt, peber og muskatnød.
Tænd ovnen på 180°. Læg et lag aubergineskiver i bunden af et ovnfad, efterfulgt af et lag kødsauce. Gentag med et lag aubergine og et lag kødsauce. Slut af med et lag aubergineskiver. Fordel bechamelsaucen over retten.
Bag moussakaen i ovnen i 30 minutter ved 200°. Lad fadet køle af i 15 minutter før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar