Moussaka med fennikelsalat

Grækernes svar på italienernes lasagne. Moussakaen smager skønt med lam, kanel, hvidløg og rødvin som smagsgivere.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg, og steg det klart i olie. Øg varmen, og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt hvidløg, tomater, vin og kanel, og lad det småsnurre under låg i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Læg halvdelen af kødet i en smurt ovnfast form. Læg halvdelen af kartoffelskiverne over. Top med resten af kødet, dernæst resten af kartoflerne.
Smelt smørret, og tilsæt mel under piskning. Lad det bage op i 1-2 minutter. Spæd til med mælken lidt efter lidt under omrøring. Lad det småsnurre ca. 5 min. Smag til med muskat, salt og peber.
Hæld bechamelsovsen over musakaen, og bag retten ved 200° i ca. 30 minutter. Drys mozzarella over, og bag i yderligere 10 minutter.
Skær løg og fennikel i papirtynde skiver. Skræl agurk, og skær i skiver. Vend skiverne sammen i en skål.
Dryp lidt olie og citronsaft over salaten, og krydr med salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
23. december 2019 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar