Moussaka med fennikelsalat
23. december 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Grækernes svar på italienernes lasagne. Moussakaen smager skønt med lam, kanel, hvidløg og rødvin som smagsgivere.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg, og steg det klart i olie. Øg varmen, og steg kødet med, til det skifter farve. Tilsæt hvidløg, tomater, vin og kanel, og lad det småsnurre under låg i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Læg halvdelen af kødet i en smurt ovnfast form. Læg halvdelen af kartoffelskiverne over. Top med resten af kødet, dernæst resten af kartoflerne.
Smelt smørret, og tilsæt mel under piskning. Lad det bage op i 1-2 minutter. Spæd til med mælken lidt efter lidt under omrøring. Lad det småsnurre ca. 5 min. Smag til med muskat, salt og peber.
Hæld bechamelsovsen over musakaen, og bag retten ved 200° i ca. 30 minutter. Drys mozzarella over, og bag i yderligere 10 minutter.
Skær løg og fennikel i papirtynde skiver. Skræl agurk, og skær i skiver. Vend skiverne sammen i en skål.
Dryp lidt olie og citronsaft over salaten, og krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk