Moules marinières

11. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Dampede muslinger er både en lækker og en billig spise, og så er det bare en smuk og delikat ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løgene, og hak dem fint. Skyl fennikel og bladselleri, og hak begge dele fint.
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skæg, og kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Steg grøntsager og muslinger i lidt olie i en stor gryde i 1 minuts tid. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad muslingerne dampe i et par minutter under låg, eller til de åbner sig. Ryst gerne gryden undervejs, så alle muslingerne får varme. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Skyl og hak persillen fint, og bland den med smørret. Vend persillesmørret med muslingerne lige inden servering.
Servér muslingerne med citronbåde og grillet brød med smør og et drys salt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar