Moules marinières
11. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Dampede muslinger er både en lækker og en billig spise, og så er det bare en smuk og delikat ret.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og hak dem fint. Skyl fennikel og bladselleri, og hak begge dele fint.
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skæg, og kassér muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Steg grøntsager og muslinger i lidt olie i en stor gryde i 1 minuts tid. Det skal ikke tage farve.
Tilsæt hvidvin og vand, og lad muslingerne dampe i et par minutter under låg, eller til de åbner sig. Ryst gerne gryden undervejs, så alle muslingerne får varme. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Skyl og hak persillen fint, og bland den med smørret. Vend persillesmørret med muslingerne lige inden servering.
Servér muslingerne med citronbåde og grillet brød med smør og et drys salt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk