Moules frites – klassisk opskrift
10. august 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Moules frites er noget af det skønneste fastfood! Den franske klassiker er nem at lave, og med denne opskrift har du mad på bordet efter kun 25 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kartoflerne ud til fritter, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle.
Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.
Rens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær fennikel ud i mundrette stykker. Steg løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde.
Læg muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Hæld hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på.
Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig – ryst gryden undervejs.
Skyl og hak persille. Tilsæt persille, og servér muslingerne brandvarme med fritter og aioli. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk