Moules frites – klassisk opskrift
Moules frites er noget af det skønneste gæstemad! Muslingerne er nemme at tilberede, og laver du fritterne selv, vil det med garanti vække bejestring om bordet.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
tiips og tricks til opskriften på moules frites
Moules frites er en rigtig luksusspise, men faktisk er retten ikke spor kompliceret, og derfor er muslinger med pommes frites den perfekte gæstemad!
Navnet på retten er fransk, men egentlig stammer moules frites ikke fra Frankrig, men Belgien. Der findes flere forskellige måder at tilberede muslingerne på, men den mest almindelige er med hvidvin, skalotteløg og persille. Den er det, belgierne og franskmændene kalder for moules marinéres.
Når du skal handle ind til fritterne, kan du gå efter bagekartofler, da de giver de længste pommes frites, eller bintje-kartofler, som med deres ekstra høje indhold af stivelse giver masser af sprødhed. Du kan også afvige lidt fra den traditionelle opskirft og servere moules frites med søde kartofler eller moules frites med rodfrugtfritter.
Traditionelt set serveres muslingerne i den gryde, de er tilberedt i, mens fritterne serveres ved siden af, så de ikke bliver bløde i saucen. Sørg også for at stille en skål frem til de tomme muslingeskaller.
Det er vigtigt, at de rå muslinger er hele og lukkede, ellers skal du kassere dem. Omvendt skal de åbne sig, når de bliver tilberedt – gør de ikke det, skal du sortere dem fra.