Moules frites – klassisk opskrift

18. marts 2022 af .

Foto: AOP

Moules frites er noget af det skønneste gæstemad! Muslingerne er nemme at tilberede, og laver du fritterne selv, vil det med garanti vække bejestring om bordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kartoflerne ud til fritter, og læg dem i koldt vand i mindst 1 time. Skift vandet 3-4 gange undervejs. Dup dem tørre i køkkenrulle.
Varm olien, og steg kartoflerne ad flere omgange i ca. 5 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Lad dem køle af, og steg dem derefter igen i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys med salt.
Rens muslingerne. Bank dem let mod bordet, og kassér dem, der ikke lukker sig.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær fennikel ud i mundrette stykker. Steg løg, hvidløg og fennikel i olie i en stor, varm gryde.
Læg muslingerne ved, og lad dem varme med i ½-1 minut. Hæld hvidvin og vand på, og sæt et tætsluttende låg på.
Lad dem dampe i 2-3 minutter, eller til muslingerne har åbnet sig – ryst gryden undervejs. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Skyl og hak persille. Tilsæt det til retten.
Servér muslingerne brandvarme med fritter og aioli. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.

Tip!

Du kan også bage kartoflerne i ovnen med salt og olie på 200° i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

tiips og tricks til opskriften på moules frites

Moules frites er en rigtig luksusspise, men faktisk er retten ikke spor kompliceret, og derfor er muslinger med pommes frites den perfekte gæstemad!

Navnet på retten er fransk, men egentlig stammer moules frites ikke fra Frankrig, men Belgien. Der findes flere forskellige måder at tilberede muslingerne på, men den mest almindelige er med hvidvin, skalotteløg og persille. Den er det, belgierne og franskmændene kalder for moules marinéres.

Når du skal handle ind til fritterne, kan du gå efter bagekartofler, da de giver de længste pommes frites, eller bintje-kartofler, som med deres ekstra høje indhold af stivelse giver masser af sprødhed. Du kan også afvige lidt fra den traditionelle opskirft og servere moules frites med søde kartofler eller moules frites med rodfrugtfritter.

Traditionelt set serveres muslingerne i den gryde, de er tilberedt i, mens fritterne serveres ved siden af, så de ikke bliver bløde i saucen. Sørg også for at stille en skål frem til de tomme muslingeskaller.

Det er vigtigt, at de rå muslinger er hele og lukkede, ellers skal du kassere dem. Omvendt skal de åbne sig, når de bliver tilberedt – gør de ikke det, skal du sortere dem fra.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar