Moules au curry
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Giv muslingerne et asiatisk tvist med karry og kokosmælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens muslingerne under rindende koldt vand. Kassér ødelagte muslinger og dem, der ikke vil lukke sig, når du banker dem let mod bordpladen (er muslingen lukket og skallen hel, er det tegn på, at muslingen er levende, frisk og egnet til videre tilberedning).
Skræl gulerødder, rens bladselleri, og skær begge dele i skiver. Pil løg og hvidløg, og hak det groft.
Steg gulerødder, bladselleri, hvidløg og løg i smør i en stor gryde. Tilsæt karry, og steg i yderligere et par minutter.
Hæld kokosmælken i gryden, og bring det i kog under låg.
Pres saften af citronen. Smag saucen til med citronsaft.
Hæld muslingerne i gryden, og damp dem under låg i 3 minutter, til de åbner sig (OBS: Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig under dampningen).
Servér muslingerne med brød og evt. en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på moules frites