Moscow mule

En klassisk moscow mule plejer egentlig at serveres i et kobberkrus, så drinken holder sig kold så lang tid som muligt. Men har du ikke et kobberkrus i skabet derhjemme, smager den også glimrende i et helt almindeligt glas med masser af isterninger.

Moscow mule
0-30 min.

(6)

March 8, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Philip Høpner

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Det er forskel på ginger beer (ingefærøl) og ginger ale (ingefærsodavand). Ginger beer har en lidt mere krydret smag af ingefær, imens ginger ale har en lidt sødere smag.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den klassiske Muscow mule

Drinkens lidt kringlede navn betyder Moskva-muldyr, og den har fået sit navn, primært fordi der er vodka i, som associeres med Rusland. Ingefærens skarpe smag, der giver et kick, er efter sigende årsag til muldyrets tilstedeværelse i drinkens navn. Lidt sært, men vi drikker den gerne alligevel!

TIP: Moscow Mule uden alkohol eller muldyr med ekstra spark? 

Ønsker du en stærkere Moscow Mule kan drinken sagtens tåle, at du brugere mere vodka – smag den til inden servering. Moscow Mule kan også laves uden alkohol – undlad blot vodka. 

Hvilket glas serveres en Moscow Mule i?

En klassisk Moscow Mule består af vodka, ingefærøl og limesaft og serveres oprindeligt i et kobberkrus, så drinken holder sig kold. Du kan dog sagtens servere drinken i et almindeligt glas med masser af isterninger. 

Ginger beer, ingefærøl eller ginger ale i en Moscow mule?

Det hele hedder nogle med ingefær, men der er faktisk stor forskel på, hvad de forskellige drikke er. Ginger beer og ingefær øl er det samme, blot på to forskellige sprog. Selv om de hedder noget med øl, så er de oftest uden alkohol. Dog er drikken fermenteret, hvilket giver den en gæret og boblende fornemmelse, lidt ligesom en øl.

Ginger ale er en kulsyreholdig sodavand, som ikke er gæret eller fermenteret. Den indeholder ofte mere sukker og er typisk ikke lavet af ægte ingefær, men blot aroma eller ekstrakt.

Ginger beer (ingefærøl) har derfor en lidt mere krydret og intens smag af ingefær, imens ginger ale har en lidt sødere smag. Vi anbefaler, at du bruger en alkoholfriginger beer til din Moscow Mule.

Variér din Moscow Mule — prøv med gin eller rom!

Moscow mule er en drink der er let at variere. Prøv f.eks. bare at udskifte vodkaen med rom eller gin. Der er flere lækre opskrifter med moscow mule. Tag bare et kig på de her fire lækre varianter:

Måske du også kan li'