Mormorsalat med stegt kylling
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Mormordressing er en klassiker, og det er der en god grund til. Den er cremet, sød og syrlig i en perfekt balance og kan pifte selv den kedeligste salat op. Prøv den oven på en hel simpel salatblanding, og servér for eksempel stegt kylling, en grillet bøf eller et stykke dampet fisk til.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun kyllingebryst på en pande i olivenolie ved høj varme i 1 minut på begge sider. Skru ned til middelhøj varme, og steg dem færdig i 5-7 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Skyl hovedsalat og hjertesalat. Pluk dem i mindre stykker, og læg dem i en skål.
Bruger du ærter fra frost, så læg dem i en varmefast skål, og overhæld dem kogende vand. Hæld vandet fra efter 1 minut, og lad ærterne afdryppe i en sigte. Bruger du friske ærter, så bælg dem.
Pisk fløde og citronsaft med en gaffel i en skål, så det tykner let. Smag til med sukker og salt.
Vend dressingen med salatblade og ærter.
Pluk brøndkarse fra stilkene, og skyl dem. Pynt salaten med brøndkarse, og servér med stegt kylling.
Tip!
Vend først salaten med dressing kort før servering, da salatbladene ellers godt kan blive lidt slatne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk