Mormordressing

11. marts 2022 af .

Foto: Henrik Freek

Der er dømt ren nostalgi, når den grønne hovedsalat serveres med en klassisk mormordressing rørt med fløde og citron.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl salaten i koldt vand. Slyng den tør, eller dup bladene tørre med et viskestykke.
Pres citronsaft ned i en skål, og rør den sammen med fløde og sukker. Lad det stå lidt, til fløden tykner. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker og citronsaft.
Konsistensen skal være, så dressingen bliver hængende på salatbladet, men dog stadig er tynd nok til, at den kan dryppes over salaten lige før servering. Er dressingen for tyk, kan den justeres med lidt vand.

Tip!

Mormordressing smager også skønt en i kold kartoffelsalat, til friske asparges eller vendt sammen med fintsnittet spidskål og krydderurter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Opskrift på klassisk mormordressing 

Mormordressing smager fantastisk! Det er måske ikke noget, du skal spise hver uge, men en eller to gange i løbet af sommeren er den klassiske flødedressing ikke til at undgå.

Mormordressing består helt enkelt af fløde, der røres sammen med citronsaft og smages til med sukker, salt og peber. Citronsaften gør, at dressingen tykner en smule og får en lækker cremet konsistens, der gør den fabelagtig til friske, grønne sommersalater.

Mormorsalat med mormordressing 

Mormordressing er en klassisk dansk dressing, som de fleste nok forbinder med barndom, sommer og måske et besøg i mormors køkkenhave. Mormordressing bliver nemlig typisk serveret til spæde grønne salater såsom hovedsalat, hjertesalat, frillicesalat eller romainesalat – også kaldet mormorsalat.

Den fede dressing gør sig generelt godt sommerens friske og sprøde råvarer, f.eks. friskbælgede ærter, radiser og asparges. Du kan også vende dressingen med nye kartofler eller en sprød spidskålssalat med friske hindbær. Mormordressing egner sig også godt som dressing til coleslaw.

Salat med mormordressing kan serveres til alle mulige retter, f.eks. grydestegt kylling, frikadeller, pil-selv-rejer eller grillet fisk.  

Ingredienser til mormordressing:

  • Fløde – brug en ganske almindelig piskefløde. Det er ikke her, du skal spare på kalorierne.  
  • Citronsaft – syre er vigtigt i en salatdressing. Citronsaften får mormordressingen til at tykne og gør, at den bliver hængende på salatbladet. Alternativt kan du bruge en god hvidvinseddike eller æblecidereddike.
  • Sukker – smag dressingen til med sukker eller flydende honning. Der skal være en fin balance mellem surt, sødt og salt.
  • Salt og peber –brug friskkværnet peber og f.eks. flagesalt til at smage mormordressingen til med.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar