Mørkt kernerugbrød med tørret surdej
3. januar 2021
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Tørret surdejspulver er et nemt alternativ til den klassiske surdej, som skal holdes i live over lang tid. Kan købes i velassorterede supermarkeder.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform (1½ l)
Sådan gør du
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt tørret surdej, salt og vand. Rør hørfrø, græskarkerner, knækkede rugkerner og maltmel i. Tilsæt halvdelen af rugmelet, og rør dejen sammen.
Ælt resten af rugmelet i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i mindst 10 minutter, til den har en klistret konsistens – gerne i en røremaskine med æltekroge.
Fordel dejen i en oliesmurt brødform, og pensl overfladen af dejen med olie. Dæk formen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Tænd ovnen på 180°.
Bag rugbrødet i ovnen i 1 time og 10 minutter, og lad det køle lidt af i formen, før du forsigtigt vender det ud af formen og lader det køle helt af på en rist.
Tip!
Det er nemmest at skære rugbrødet i pæne skiver, når det er helt afkølet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk