Mørkt brydebrød med pisket smør

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Start middagen med lidt godt brød på bordet, eller servér det mørke brydebrød som tilbehør til alverdens retter.

Bemærk
Hævetid: 2-2½ time

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 26 cm i diameter

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i vandet i en røreskål. Tilsæt sirup, olie og maltmel, og rør det sammen. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen ved lav hastighed i 2 minutter.
Tilsæt blødt smør skåret i små tern, og ælt dejen grundigt i en røremaskine i 8-10 minutter, til den er elastisk og slipper skålens kant. Dejen er meget våd, så den kræver en røremaskine for at blive æltet godt.
Hæld dejen over i en oliesmurt skål, og vend den lidt rundt i olien. Dæk skålen med husholdningsfilm og et fugtigt viskestykke, og lad den hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 9-12 lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og fordel dem i en springform med bagepapir. Dæk formen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl overfladen af brødet med lidt olie, og drys med flagesalt. Bag brødet i ovnen i ca. 30 minutter, til det er gyldent og gennembagt og lyder hult, når du banker det under bunden. Afkøl brødet let på en bagerist inden servering.
Pisk smørret let og luftigt i en skål med en elpisker i 2-3 minutter. Tilsæt kærnemælk, og pisk videre, til konsistensen er lys og meget luftig. Smag til med flagesalt, og anret smørret i en skål. Servér det piskede smør til brydebrødet.

Tip!

Maltmel giver både farve og smag til brødet og kan købes i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar