Mørkt brød med øl
12. juli 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Det lækre mørke brød får sin farve fra groft durummel, øl og finthakkede valnødder. Det er let krydret og et godt madbrød til fx suppe, pølse og ost.
Bemærk
Hævetid: I alt ca. 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
to hævekurve
Sådan gør du
Rør vand, øl, olie, salt, sukker og anis godt sammen. Rør gæren ud i blandingen.
Hak ⅔ af valnødderne fint og resten groft. Rør dem i sammen med det grove durummel.
Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, og rør rigtig godt. Bliv ved, til dejen er fugtig, men lige kan æltes med mel på hænderne.
Læg dejen til hævning i skålen i 1 time.
Ælt den let igennem, og form runde kugler, så du får det antal brød, du ønsker. Drys hævekurvene godt med mel, og læg dejen i. Lad dejen hæve, til den når kanten.
Vend brødene ud på plader med bagepapir. Lav et kryds med en skarp kniv.
Sæt brødene i en 210° varm ovn på næstnederste rille. Bag dem i 35-40 minutter. Bank på dem, de skal lyde hule. Lad dem køle af på en rist.
Tip!
Dejen kan også hæve uden hævekurv og formes efter behag, fx til flutes eller boller.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk