Mørksej med græskarmos og ristet blomkål

3. december 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Denne smukke servering kan både udgøre en nem hverdagsret og fornem gæstemad.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil hvidløgene. Læg græskartern og hele hvidløgsfed i et ovnfast fad. Vend det med olie, og drys med salt og peber.
Bag fadet i ovnen i 25 minutter, til græskarternene er møre.
Skyl blomkålen, og del den i buketter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 25 minutter (sammen med græskar),til de er flot gyldne.
Hak nødderne groft, drys dem over blomkålen, og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
Blend græskarternene med fløde og citronsaft i en blender, til du får en glat mos. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden.
Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.
Del mørksejen i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg stykkerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Anret græskarmos på 4 tallerkener, læg sej, blomkål og hasselnødder ovenpå, og dryp brunet smørdressing over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar