Mørksej med græskarmos og ristet blomkål
3. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne smukke servering kan både udgøre en nem hverdagsret og fornem gæstemad.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i tern. Pil hvidløgene. Læg græskartern og hele hvidløgsfed i et ovnfast fad. Vend det med olie, og drys med salt og peber.
Bag fadet i ovnen i 25 minutter, til græskarternene er møre.
Skyl blomkålen, og del den i buketter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie og salt, og bag dem i ovnen i 25 minutter (sammen med græskar),til de er flot gyldne.
Hak nødderne groft, drys dem over blomkålen, og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
Blend græskarternene med fløde og citronsaft i en blender, til du får en glat mos. Smag til med salt og peber.
Skyl og hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en dyb pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden.
Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.
Del mørksejen i 4 stykker, og krydr godt med salt og peber. Steg stykkerne i smør på en pande i ca. 3 minutter på hver side.
Anret græskarmos på 4 tallerkener, læg sej, blomkål og hasselnødder ovenpå, og dryp brunet smørdressing over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk