Mørke cookiesandwich med solbæris

30. juni 2023 af .

Foto: Stine Christiansen

Sød solbæris og mørke, chewy cookies i samme mundfuld – så bliver det ikke meget bedre!

Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer

Ingredienser

Udstyr

1 rund udstikker, 7-8 cm i diameter

Sådan gør du

Kog solbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si solbærkompotten, så kerner og skaller sorteres fra. Afkøl solbærpuréen, til den er lun.
Pisk vaniljekorn, sukker, æggeblommer og salt lyst og luftigt med en elpisker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummen forsigtigt i æggeblandingen til en jævn iscreme. Vend til sidst solbærpuréen i iscremen, til den er flot violet.
Hæld iscremen i en flad fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
Tænd ovnen på 175° varmluft, og læg bagepapir på 2 bageplader. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt blødt smør, og pisk dejen sammen med en elpisker med æltekroge. Tilsæt æg, og pisk igen, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade groft, og vend den i dejen.
Form 20 runde kugler af dejen med hænderne – brug ca. 2 tsk. dej pr. kugle. Fordel dem med god afstand imellem på de 2 bageplader. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter, og afkøl dem helt på en rist.
Tag solbærisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en udstikker, som passer i størrelsen med de mørke cookies. Saml cookies 2 og 2 med solbæris imellem, og læg dem tilbage i fryseren indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar