Mørke cookiesandwich med solbæris
30. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Sød solbæris og mørke, chewy cookies i samme mundfuld – så bliver det ikke meget bedre!
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikker, 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Kog solbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si solbærkompotten, så kerner og skaller sorteres fra. Afkøl solbærpuréen, til den er lun.
Pisk vaniljekorn, sukker, æggeblommer og salt lyst og luftigt med en elpisker i en skål.
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummen forsigtigt i æggeblandingen til en jævn iscreme. Vend til sidst solbærpuréen i iscremen, til den er flot violet.
Hæld iscremen i en flad fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
Tænd ovnen på 175° varmluft, og læg bagepapir på 2 bageplader. Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker, natron, bagepulver og salt sammen i en skål.
Tilsæt blødt smør, og pisk dejen sammen med en elpisker med æltekroge. Tilsæt æg, og pisk igen, til dejen er ensartet. Hak hvid chokolade groft, og vend den i dejen.
Form 20 runde kugler af dejen med hænderne – brug ca. 2 tsk. dej pr. kugle. Fordel dem med god afstand imellem på de 2 bageplader. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter, og afkøl dem helt på en rist.
Tag solbærisen ud af fryseren, og stik den ud i runde bunde med en udstikker, som passer i størrelsen med de mørke cookies. Saml cookies 2 og 2 med solbæris imellem, og læg dem tilbage i fryseren indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk