Annonce

Mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt

15. juni 2020 Af Aller Creative Studio, annonce for Maldon
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 5 timer

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Knus kiks fint i en minihakker, og bland dem med farin, kakao og salt i en skål. Smelt smør, og rør det i kikseblandingen.
Hæld kikseblandingen ud i tærteformen, og tryk den godt ud i bunden og op ad siderne i et jævnt lag. Sæt på køl i 1 time.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Hæld fløde, whisky og glukosesirup i en gryde, og bring det til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen, og vent i 1 minut. Rør rundt med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, indtil massen samler sig og får en blank overflade.
Hæld ganachen i tærtebunden, og sæt den på køl i mindst 4 timer eller gerne natten over.
Anret chokoladetærten på et fad, og drys lidt flagesalt på toppen lige før servering. Servér tærten kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar