Annonce

Mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt

Mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt
31-60 min.

(0)

June 15, 2020 af AnnonceFoto: ANNONCE

Hvorfor skelne mellem det salte og det søde køkken, når et lille drys salt kan være netop det, der sætter prikken over i’et på en flot desserttærte? 

Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt – det gælder også kager og desserter. Når du giver dine søde kreationer et afsluttende drys flagesalt, træder smagene rent og tydeligt frem, så spiseoplevelsen bliver ekstra interessant.

Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i en sød chokoladetærte:


NATURLIGE SALTKRYSTALLER

Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster. 

Har du lyst til flere eksperimenter, hvor du kombinerer det søde og det salte? Så prøv f.eks. denne opskrift på cheesecake-muffins med saltkaramel. Du kan også hurtigt blande en frisk drink, som er både syrlig, sød, let bitter og en smule salt: Salty Dog.

Bemærk:Afkøling: I alt mindst 5 timer

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'