Mørk chokolademousse med skumfiduser og pistacienødder

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Selvom moussen hverken indeholder æg eller husblas, bliver den stadig fast og luftig. Hemmeligheden er skumfiduser!

Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Klip skumfiduserne i små stykker. Skær smørret i små tern, og hak chokoladen fint.
Kom skumfiduser, smør, chokolade og kogende vand i en tykbundet gryde, og varm det forsigtigt op ved lav varme, til det hele er smeltet. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen køle af.
Hæld fløden i en skål, og pisk den til blødt skum med en elpisker.
Vend flødeskummet forsigtigt sammen med den let afkølede chokoladeblanding. Fordel moussen i små glas eller portionsskåle. Stil chokolademoussen i køleskabet i mindst 1 time, så den når at sætte sig.
Pisk fløden til skum, og læg en god skefuld oven på hver portion chokolademousse – brug evt. en sprøjtepose. Drys med hakkede pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar