Mørk chokolademousse med skumfiduser og pistacienødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Selvom moussen hverken indeholder æg eller husblas, bliver den stadig fast og luftig. Hemmeligheden er skumfiduser!
Bemærk
Afkøling: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip skumfiduserne i små stykker. Skær smørret i små tern, og hak chokoladen fint.
Kom skumfiduser, smør, chokolade og kogende vand i en tykbundet gryde, og varm det forsigtigt op ved lav varme, til det hele er smeltet. Rør jævnligt i gryden, så det ikke brænder på. Tag gryden fra varmen, og lad blandingen køle af.
Hæld fløden i en skål, og pisk den til blødt skum med en elpisker.
Vend flødeskummet forsigtigt sammen med den let afkølede chokoladeblanding. Fordel moussen i små glas eller portionsskåle. Stil chokolademoussen i køleskabet i mindst 1 time, så den når at sætte sig.
Pisk fløden til skum, og læg en god skefuld oven på hver portion chokolademousse – brug evt. en sprøjtepose. Drys med hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk