Mørk chokolademazarin med hvid chokoladecreme

31. januar 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Der er både mørk og hvid chokolade på spil i denne saftige dessertkage.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 lille firkantet bageform, 20 x 20 cm
1 sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i formen. Riv marcipanen groft. Pisk marcipan sammen med sukker og blødt smør i en skål med en elpisker.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kortvarigt mellem hvert æg. Hak og smelt den mørke chokolade i en skål over vandbad, og rør den i dejen sammen med kakao, hvedemel og salt.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl kagen let på en bagerist, og sæt den herefter på køl til næste dag.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
Opvarm fløde og vaniljepulver i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden fra varmen, hæld fløden over chokoladen i skålen, og lad det stå i 1 minut.
Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er helt smeltet, og blandingen er ensartet.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i chokoladecremen. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer, eller til den er helt kold.
Løft chokolademazarinen op af formen, og skær kanterne af hele vejen rundt. Skær resten af kagen i 10 pæne, aflange stykker.
Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en elpisker i 1-2 minutter – pas på, at den ikke skiller.
Fyld chokoladecremen i sprøjteposen, og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne. Pynt med små chokoladeperler, rød skovsyre og spiseligt guldstøv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar