Mørk chokoladebrownie med pebermynteknas

27. marts 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Nyd hver en mundfuld af den saftige kage til adventskomsammen eller i weekenden, når der skal hygges lidt ekstra.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland hvedemel og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen helt på en rist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm piskefløde, glukosesirup og pebermynteessens op til kogepunktet i en lille gryde, og hæld flødeblandingen over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør herefter med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen er blank og ensartet. Fordel ganachen oven på den afkølede brownie, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer, til den er helt kold (gerne til næste dag).
Tag brownien ud fra køl. Skær kanterne af, og skær herefter kagen i 15 firkantede stykker. Knus pebermyntestokkene, og drys dem på kagestykkerne. Servér kagestykkerne kolde, eller lad dem stå ved stuetemperatur i 15 minutter før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar