Mørk chokoladebrownie med pebermynteknas
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Nyd hver en mundfuld af den saftige kage til adventskomsammen eller i weekenden, når der skal hygges lidt ekstra.
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen.
Hak chokoladen groft, og smelt chokolade og smør i en varmefast skål over vandbad. Pisk æg, sukker og brun farin let sammen i en skål med en elpisker, og rør herefter det smeltede chokoladesmør i. Bland hvedemel og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i formen, og bag brownien i ovnen i 20-25 minutter, til den er fast, men stadig blød i midten. Afkøl kagen helt på en rist.
Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål. Varm piskefløde, glukosesirup og pebermynteessens op til kogepunktet i en lille gryde, og hæld flødeblandingen over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør herefter med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen er blank og ensartet. Fordel ganachen oven på den afkølede brownie, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer, til den er helt kold (gerne til næste dag).
Tag brownien ud fra køl. Skær kanterne af, og skær herefter kagen i 15 firkantede stykker. Knus pebermyntestokkene, og drys dem på kagestykkerne. Servér kagestykkerne kolde, eller lad dem stå ved stuetemperatur i 15 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk