Morgenmadscrumble med vaniljeyoghurt
16. december 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck
Lidt sød, lidt sund, lidt sprød og dejligt nem – sådan er denne blåbær-æble-crumble med vaniljeyoghurt, som passer perfekt både på brunchbordet en søndag morgen med god tid og til eftermiddagskaffen en hvilken som helst dag i ugen.
Ingredienser
Sådan gør du
Lad blåbærrene tø op, hvis du bruger bær fra frost. Skær æblet i små tern.
Bland blåbær og æbletern med ahornsirup. Fordel blandingen i små skåle eller 1 stor.
Tænd ovnen på 200°. Hak valnødderne. Smelt smørret. Bland havregryn, valnødder, kokosflager, smør og krydderier.
Fordel blandingen over frugten, og bag crumblen i ovnen i ca. 20 minutter, eller til toppingen er sprød og gylden.
Rør yoghurt med vaniljepulver, ahornsirup og citronsaft. Smag selv, om du foretrækker mere eller mindre sødme, syre eller vanilje.
Servér cumblen lun med vaniljeyoghurt ved siden af.
Tip!
Prøv også at lave crumblen med frosne hindbær eller brombær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk