Morgenmads-æbleskiver
3. januar 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Hvem har besluttet, at æbleskiver kun hører hjemme i det søde køkken? Smagsæt dejen med cheddarost og timian, og erstat flormelis og syltetøj med sprød parmaskinke og cremefraiche, så har du et anderledes indslag til julebrunchen.
Bemærk
Køletid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør hvedemel, ølandshvedemel, natron, salt og sukker sammen i en skål.
Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommer og kærnemælk sammen i en skål med en elpisker, og pisk det derefter sammen med de tørre ingredienser og øl. Sæt hviderne til side.
Sæt dejen på køl i 30 minutter.
Pisk hviderne luftige med en elpisker i en skål, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.
Skyl timian, og hak det fint. Vend timian i dejen.
Varm æbleskivejernet, og pensl det med smør. Fyld hullerne trekvart op med dej, og læg en lille teske med cheddarost i midten af æbleskiverne. Bag dem, indtil de er gyldne.
Drej æbleskiverne en halv omgang med en tandstik eller grillpind, og hæld yderligere dej i formen. Drej æbleskiverne det sidste stykke, og bag dem, til de er gyldne på alle sider.
Tænd ovnen på 200°. Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir. Bag skinken i ovnen i ca. 5 minutter, eller til den er sprød.
Servér gerne æbleskiverne sammen med parmaskinke, frisk timian og cremefraiche.
Tip!
Har du ikke en æbleskivepande? Vend cheddaren direkte i dejen, og hæld den på en pande, og steg tykke, små pandekager i smør i stedet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk