Morgenboller med birkes
8. oktober 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
En nybagt hvedebolle med birkes hører hjemme på weekendmorgenbordet – selvfølgelig med et godt lag smør. Bollerne her laves med danskvand, der gør dem dejligt luftige og lette.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren, og opløs den i danskvand. Tilsæt olie, sukker, salt og æg.
Pisk det sammen, drys melet i, og ælt, til dejen samler sig. Lad dejen hæve i 1 time.
Slå dejen ud, og form den til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes.
Bag bollerne i 10 minutter. Lad dem køle af på en rist, og nyd dem lune med smør og ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk