Morgenboller med birkes

8. oktober 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

En nybagt hvedebolle med birkes hører hjemme på weekendmorgenbordet – selvfølgelig med et godt lag smør. Bollerne her laves med danskvand, der gør dem dejligt luftige og lette.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og opløs den i danskvand. Tilsæt olie, sukker, salt og æg.
Pisk det sammen, drys melet i, og ælt, til dejen samler sig. Lad dejen hæve i 1 time.
Slå dejen ud, og form den til boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og drys med birkes.
Bag bollerne i 10 minutter. Lad dem køle af på en rist, og nyd dem lune med smør og ost.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar