Mørbradsmedaljoner og panzanellasalat

26. juli 2018 af .

Foto: Line Falck

Panzanella er en italiensk brødsalat, hvor der hverken er sparet på tomater eller olivenolie. Servér salaten til saftige mørbradsmedaljoner.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Bræk brødet i grove stykker, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag brødet sprødt i ovnen, det tager 5-6 minutter.
Riv citronskallen i lange strimler med et juliennejern, og læg dem i en skål sammen med croutoner. Skyl tomater og agurk. Skær tomaterne i halve og agurken i mindre stykker. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Rens chili, og skær den i tynde skiver. Dræn bønnerne.
Bland det hele sammen med croutoner og citronskal, og fordel salaten på et fad. Smuldr feta udover.
Rør olie og eddike sammen. Krydr med salt og peber. Hæld dressingen over salaten. Pynt med basilikumblade.
Skær mørbraden i 4 cm tykke medaljoner. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med olie, salt og peber. Pensl kødet med hvidløgsmarinaden. Steg medaljonerne på en pande i 4-5 minutter på hver side. Servér med panzanellasalat som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar