Mørbradmedaljoner med flødesauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Bøffer med flødesauce kan både spises til hverdag og fest – jo, en gang imellem må man altså godt!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær mørbraderne i 5-6 cm tykke bøffer. Varm en (grill)pande op med olie, og brun bøfferne på begge sider.
Læg de brunede bøffer i et ovnfad. Hæld hvidvin og fløde over, og drys med hakket timian og hel stjerneanis.
Skyl æblerne, og skær dem i både. Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern. Læg æbler og knoldselleri i ovnfadet med bøfferne, og steg det hele i ovnen i 30 minutter.
Fordel groft salt i bunden af en lille bradepande. Skyl kartoflerne, og læg dem oven på saltet.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre.
Anret medaljoner, knoldselleri og æble på varme tallerkener. Hæld flødesaucen fra ovnfadet over i en skål, og blend den med en stavblender, til den skummer.
Hæld den skummende sauce over retten lige før servering, og servér med de saltbagte kartofler som tilbehør.
Tip!
Piskefløde giver en luksuriøs sauce, men hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du bruge madlavningsfløde 18 %. Der er ikke den store forskel i smagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk