Mørbradgryde med peberfrugter, svampe og pølser
2. januar 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Nogle gange skal aftensmaden bare være helt klassisk. Mørbradgryde er nostalgi, comfort food og nærende, velsmagende mad i én og samme mundfuld. Har du lyst til flere grøntsager, så kan retten sagtens bære en håndfuld broccolibuketter eller fintsnittet hvidkål sammen med champignonerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Afpuds mørbraden, og skær den i ca. 1½ cm tykke skiver. Tryk mørbradbøfferne let med håndfladen, og brun dem på begge sider på en pande i olie ved høj varmen et par minutter. Tag kødet fra panden, og drys salt og peber over.
Sautér finthakkede løg klare i gryden i lidt ny olie. Tilsæt presset hvidløg og peberfrugter skåret i tern.
Smuldr bouillonterningen i gryden og krydr med paprika og basilikum. Vendt det rundt, læg bøfferne og cocktailpølser i gryden, og hæld tomater, tomatpuré og vand over. Lad retten simre under låg i 30-45 minutter.
Skær champignoner i kvarter, og rør dem i retten sammen med fløde. Lad det simre i 10 minutter, og smag til med salt, peber og de øvrige krydderier.
Spis mørbradgryden med kartoffelmos eller ris, og pynt retten med lidt frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk