Mørbradgryde med æbler og kokosmælk
17. november 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Lav en nem mørbradgryde med æbler, hvis sødme supplerer de møre stykker kød utrolig godt, og kokosmælk, der gør retten dejligt cremet. Kog risen i lidt gurkemeje, så den får en smuk gul farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær løg i strimler og champignon i skiver.
Steg begge dele med bacontern i en bredbundet gryde i lidt olie i 5-7 minutter. Rør nu og da i blandingen.
Afpuds mørbraden, skær den i 2 cm tykke skiver, og dup skiverne tørre.
Brun dem i olie på en pande, og krydr dem med salt og peber.
Kom mørbradskiver i gryden med grøntsager, og tilsæt æble skåret i både, sød og røget paprika, garam masala og kokosmælk. Bring det hele i kog.
Lad retten småsnurre med låget halvt på i ca. 15 minutter, eller til mørbraden er lige netop mør. Smag til med limesaft.
Servér mørbradgryde drysset med frisk mynte og med nykogte gurkemejeris og evt. limebåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på mørbradgryde
Powered by Froala Editor