Mørbradbøffer med svampe og timian

20. september 2022 af .

Foto: Columbus Leth

En ægte klassiker, der sagtens kan suppleres med ekstra grønt som f.eks. dampet broccoli, grønne asparges eller en frisk tomatsalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i olie på en varm pande. Tag dem af panden, og afdryp på fedtsugende papir. Lad panden være varm.
Afpuds mørbraden, og skær den i 2 cm tykke skiver. Bank skiverne let flade. Brun mørbradbøfferne i baconfedt og smør på panden ved høj varme, så de får en flot stegeskorpe på begge sider. Krydr bøfferne med salt og peber, og steg dem færdige ved middel varme, til de er gennemstegte. Anret mørbradbøfferne i et ovnfad.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver.
Steg svampene ved høj varme på den varme pande, til de er gyldne. Hæld svampene over bøfferne i fadet. Skru ned til middel varme, og steg løgene på panden i 5-7 minutter, til de er bløde. Tilsæt bouillon, fløde og bacon, og bring saucen i kog. Smag til med eddike, salt og peber.
Hæld saucen over bøfferne, og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Pynt retten med frisk timian, og servér med frisk pasta. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar