Mørbradbøffer med kartoffelmos og fyldte løg
28. februar 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Sommetider trænger man bare til lun comfort food og et kærligt kram. Mørbradbøffer med en blød og cremet kartoffelmos og fyldte løgskaller med masser af smag hjælper dig godt på vej.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i en gryde med usaltet vand i ca. 20 minutter.
Pil og halvér løgene på langs. Steg løgene med skærefladen nedad i lidt olie på en pande ved lav varme, til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre, og mos dem godt. Pisk fløde i kartoflerne med et piskeris, og smag til med salt, peber og muskatnød. Hold cremen varm.
Pil indmaden ud af løgene, så skallen består af de 2 yderste lag. Skær indmaden i skiver, og gem både indmaden og løgskallerne.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Hak timian groft. Skær abrikoser i strimler.
Steg æbler og lidt af timianen i lidt olie på en pande sammen med halvdelen af indmaden fra løgene i 3-4 minutter. Bland abrikosstrimlerne i, og fordel fyldet i løgskallerne.
Skær mørbraden i lige store bøffer. Brun kødet i olie på en pande i 3 minutter på hver side ved middel varme.
Tilsæt resten af indmaden fra løgene sammen med resten af timianen, og lad det stege med de sidste 3 minutter.
Anret mørbradbøffer med timianstegte løg oven på en bund af kartoffelcreme, og læg de fyldte løgskaller ved.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk